Rychlý kontakt

Telefon: 603 505 200
losiny.bukovice@seznam.cz

Rezervace

Rezervační formulář
Rezervovat termín

Máte dotaz?

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Aktuality & Tipy

Sky Bridge 721

Sky Bridge 721

Nejdelší visutý most světa


Dolní Morava – Stezka v oblacích

Stezka v oblacích

… hory zážitků


Termální park Velké Losiny

Termální park Velké Losiny

9 termálních bazénů


Všechny tipy

Velkolosinské pralinky

Originální pralinky

Tentokrát Vám přinášíme něco opravdu výtečně sladkého na zub – originální čokoládové pralinky pod registrovanou ochrannou známkou VELKOLOSINSKÉ PRALINKY a s ochrannou známkou Jeseníky – originální produkt.

Ve čtvrtek 9. dubna otvírá ve Velkých Losinách cukrářka Jana Kašparová novou cukrárnu s výrobnou a prodejnou Velkolosinských čokoládových pralinek. Cukrárnu najdete v centru obce u nově budované lázeňské kolonády v domě služeb. Ochutnat můžete ručně vyrobené pravé čokoládové pralinky (70 % kakaové sušiny v čokoládě) s různými náplněmi. Jsou tmavě hnědé, lesklé a když se do nich zakousnete, čokoláda křupne a během chvíle cítíte lahodnou chuť náplně v ústech, zavřete oči a sníte. To jsou VELKOLOSINSKÉ PRALINKY. Vyzkoušet můžete třeba pralinky s brusinkami, ořechy, mákem, perníkem, bylinkami nebo dokonce chilli pralinky. Kromě pralinek tady můžete ochutnat i domácí koláčky, čerstvé zákusky, slané i sladké dorty.

A jak vlastně vzniká čokoláda? Vyrábí se z kakaových bobů, které se fermentují a suší na slunci, pražením se rozvine jejich chuť. Opražené se vyloupou, dále se melou a při mletí se v kakaových bobech rozpustí tuk a vzniká tak tučná kakaová hmota – základ kvalitní čokolády. Dalšími vedlejšími produkty výroby jsou kakaové máslo a kakaový prášek. Pravá čokoláda je vyrobena výhradně smícháním kakaové hmoty a kakaového másla bez přídavku jiných rostlinných tuků. Minimální obsah kakaové sušiny v pravé čokoládě je 35 %. Na rozdíl o pravé čokolády se „nečokoládová čokoláda“ vyrábí z řepného cukru a levných rostlinných olejů a čokoládový vzhled je zajištěn přídavkem kakaového prášku.

Správnou čokoládu poznáte podle toho, že v jejím složení na obalu najdete kakaovou hmotu (nikoliv kakaový prášek) a kakaové máslo (nikoliv rostlinné tuky). V obecné rovině je čokoláda tím kvalitnější, čím větší je procento obsažené kakaové sušiny. Snad každý z nás už ví, že pravá čokoláda uvolňuje v těle hormony štěstí a tím zlepšuje náladu. Kromě toho obsahuje několik důležitých minerálů – fluor, draslík, hořčík. Pozor však na tuky!

A jak vznikly pralinky? Říká se, že na začátku byla hromádka rozsypaných mandlí a rozhněvaný kuchař. Smícháním výše uvedeného pak vznikla lahodná náplň nejprve do sladkého pečiva a později do čokolády. Pralinky jsou tedy vlastně čokoládové bonbony s lahodnou náplní z různých ingrediencí.

A teď zase rychle zpátky k nám do Velkých Losin. S čokoládovými pralinkami získávají Velké Losiny po ručním papíru další jedinečný a originální produkt s registrovanou ochrannou známkou. A pravé čokoládové pralinky ve spojení s krabičkou z pravého ručního papíru, tak to už je skutečně špičkový originální dárek z Velkých Losin, vhodný k zakoupení nejen při návratu z výletu. Tak tedy teď už přejeme jen dobrou chuť a pohodové chvíle u nás ve Velkých Losinách.

Zpět na Aktuality & Tipy


Copyright © 2024 Apartmánový domek Pod Ucháčem – Všechna práva vyhrazena | Mapa stránek | Cookies | Změna nastavení cookies